Badkamer renovatie: Comfort en veiligheid voorop met een aangepaste badkamer

Kleine ingrepen maken al een groot verschil

Zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen… daar droomt iedereen van, niet?  Vaak is de badkamer de plaats waar het vanaf een bepaalde leeftijd moeilijker gaat.

Met enkele kleine ingrepen maak je al een groot verschil naar comfort en zelfstandigheid toe.  Zo kan je je oude toilet vervangen door een praktisch toilet dat hoger komt, met een steunbeugel op de wand.  Opstaan en gaan zitten gaat hiermee een stuk vlotter.  Kies je voor een hangtoilet, dan is er het extra voordeel dat het gemakkelijker te poetsen is.

Veiligheid en comfort tijdens het douchen

In oudere badkamers staat er meestal een bad of een kleine douche met een hoge boord om in te stappen.  Dit maakt het voor senioren of voor personen met een fysieke beperking zeer moeilijk.

Door je bad te vervangen door een inloopdouche kan je weer zonder zorgen veilig en zelfstandig douchen.

Een drempelvrije instap, een aangepaste douche kraan die vlot omhoog en omlaag geschoven wordt, een douchezitje, steunbeugels, een shampoonis of plankje waardoor je alle producten bij de hand hebt,… de mogelijkheden zijn enorm.

Een complete renovatie van je badkamer is hiervoor niet nodig!

Kunststofpanelen op de douchewanden

Kunststofpanelen of acrylpanelen zijn de ideale wandbkleding binnen de douche.  Dit zijn grote panelen van meestal 1m tot 1m50 breed op een hoogte van 2m50.

Ze bestaan in verschillende kleuren en ontwerpen.  Populaire keuzes zijn marmer, de mat witte panelen en de betonstructuur.  Maar ook houtdecors en effen kleuren zijn mogelijkheid.

Acrylpanelen zijn zeer onderhoudsvriendelijk.  Door hun gladde, effen structuur zonder voegen zijn ze zeer eenvoudig te reinigen.  Veel poetswerk is er trouwens niet aan, water en zeep parelt er af.

Vaak kan de plaatsing over de bestaande wandtegels.  Ideaal toch?  Een nieuwe douche met een minimum aan breekwerken!  Een totale badkamerrenovatie is dus niet nodig.  Acrylpanelen of kunststofpanelen zijn een ideale oplossing in aangepaste badkamers.

Zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen hoeft dus zeker geen droom te zijn.  Zelfs met kleine aanpassingen kan je de veiligheid en het comfort in je badkamer verhogen zodat je je zelfstandig kan wassen.

Een totaalrenovatie van je badkamer is meestal niet nodig.  Vaak volstaat het om 2 zaken aan te passen:

1    Je bad wegnemen en een inloopdouche in de plaats.  Weinig breekwerk wanneer je kiest voor acrylpanelen.

2    Je oude toilet vervangen door een verhoogd model of een hangtoilet.