Badkamer renovatie: Wat is de prijs van een badkamerrenovatie?

Hoeveel kost een badkamer renovatie?

Je wil je badkamer renoveren, maar welk budget moet je voorzien?

De kostprijs van een badkamerrenovatie hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de badkamer, de gewenste materialen en installaties en de afwerkingsgraad. 

Hieronder geef ik graag enkele richtlijnen om een inschatting te maken voor je eigen badkamer.  Om een correcte prijs te krijgen komen langs bij u thuis, om alles grondig te bekijken, op te meten en te luisteren naar uw wensen.

10 à 12 m² met bad, douche, toilet en dubbele lavabo

Een type badkamer dat zeer vaak voorkomt: 10 à 12m² op de 1ste verdieping, plafond met schuine kant en velux, bad, douche, toilet, dubbele lavabo.  Bij de prijsopgave houden we rekening met een totale renovatie. We breken alles uit tot op de blote bakstenen en de betonplaat.  Let wel, dit is niet bij elke renovatie noodzakelijk.

Wat vernieuwen  we?

  • Alle leidingen en afvoeren binnen de badkamer
  • Alle elektriciteit binnen de badkamer
  • Chape
  • Cementeren van de muren
  • Volledige betegeling wanden en vloer
  • Nieuw plafond en schuine zijde
  • Omkasten toiletelement, bad, scheidingsmuur douche
  • Plaatsen van de nieuwe materialen
  • Plamuren en schilderen van het plafond

Welke afwerkingsgraad?

We kiezen voor een volledige betegeling van de wanden en vloer met een kwalitatieve tegel.

Voor de tegel rekenen we tussen de € 50 en €70/m².  

De tegels worden vakkundig geplaatst, maar zonder extra’s zoals ingewerkte nissen, decorstroken,…  Het gaat hier ook over standaard formaten zoals 60 x 60, 120 x 60.  Voor zeer kleine formaten zoals metro tegels of cement patroontegels, alsook voor XL formaten gelden hogere prijzen.

Ook voor de verlichting wordt het basic gehouden, namelijk led spots in het plafond en een spiegel met ingewerkte led verlichting.  We plaatsen geen indirecte sfeerverlichting, geen extra ledstroken aan het bad of in de douche.

Een ventilatiesysteem wordt wel voorzien.

De richtprijs voor deze renovatie bedraagt € 25 000 excl. btw

5 à 6m² met douche, toilet en enkele lavabo

Een kleine badkamer van 5 à 6m² met inloopdouche, hangtoilet en enkele lavabo.

Qua afwerking zorgen we voor een volledige betegeling van vloer en wanden.  We vernieuwen alle leidingen en elektriciteit, nieuw plafond. 

Opnieuw kiezen we kwalitatieve materialen, maar geen luxe en design.  Alsook geen extra’s in de afwerking, geen nissen, basic verlichting.

De richtprijs voor deze renovatie bedraagt € 19 000 excl. btw

Dit is de richtprijs voor een complete renovatie van A tot Z uitgevoerd door vakmannen.

Ook de toegangkelijkheid van de badkamer is bepalend. Zo is een renovatie in een woning vaak goedkoper dan een renovatie in een appartementsgebouw.

Correcte offerte na plaatsbezoek met opmeting en gesprek met de klant

Elke badkamer is anders, elke klant heeft andere wensen en noden.  Om een correcte prijsopgave te doen is een bezoek ter plaatse absoluut nodig.

Op die manier kan alles grondig bekeken worden en kan een gedetailleerde offerte opgemaakt worden.  Zo start je renovatie met duidelijke afspraken en kom je niet voor verrassingen te staan.

Wil je het budget voor jouw badkamer renovatie bepalen? Contacteer ons vrijblijvend, we komen langs, luisteren naar je wensen en kunnen dan meteen al een indicatie geven van de kostprijs van jouw nieuwe badkamer.