Badkamer renovatie: Decortegels en patroontegels

Decortegels bieden vele mogelijkheden

Een tegel blijft populair als wand- en vloerbekleding in de badkamer. In dit gamma is er een mooie collectie aan decortegels.  Dit zijn kleine formaten, rechthoekig, vierkant, ruitvormig of hexagon die in een resem van kleuren en afwerkingen te verkrijgen zijn.  Je hebt ze in mat en in glossy.

Ook de plaatsingswijze varieert.  De rechthoekige decortegels worden vaak horizontaal in halfsteensverband geplaatst, maar ook verticale plaatsing en visgraat is populair.

Je vindt ze in effen kleuren, maar ook in schakeringen.  Door een mooie mix te maken komen de kleurschakeringen mooi tot zijn recht.

Vaak plaatst men decor tegels als decoratie strook, als accentwand of bijvoorbeeld in een nis.  Ook de volledige betegeling van de badkamer gebeurt vaak met decortegels, waarbij enkele kleuren gecombineerd kunnen worden.

De klassieke cementpatroontegels worden keramisch

In oude huizen waar je het kamerbreedtapijt verwijderd ontdenk je vaak een mooie cement patroontegel… of in oude herenhuizen liggen ze vaak nog in hun volle glorie.

De patroontegel is terug van nooit weggeweest.  Vandaag worden de patroontegels als keramische tegels geproduceerd.  Hierdoor zijn ze perfect gerectificeerd en makkelijker te plaatsen.  Ook het onderhoud is veel eenvoudiger.

Qua kleuren en patronen is het aanbod enkel groter geworden, zwart wit en grijstinten, maar ook zeer veel kleur.  Bloemenpatronen zie je overal, net zoals verschillende geografische vormen en structuren.  Veel modellen moeten als een puzzel geplaatst worden om het juiste patroon te bekomen, wat vaak een uitdaging is voor de tegelzetter.  Het resultaat is steeds verbluffend.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *