Bij een badkamer renovatie horen nieuwe kranen. Hierbij wil je op meerdere zaken letten, kwaliteit, gebruiksgemak, duurzaamheid, de prijs. Ook is er de keuze tussen opbouw kranen of inbouw. Hoe maak je de juiste keuze voor jouw nieuwe badkamer?
Wat is het verschil tussen inbouw en opbouw?
Een inbouw kraan is een kraan die in de muur wordt gebouwd, waardoor alleen de essentiële onderdelen zichtbaar zijn. De verbindingen tussen je thermostaat voor de bediening, de hoofddouche en de aparte handdouche zitten in de muur en zijn dus niet zichtbaar.
Een opbouwkraan staat op je lavabotablet, op de douchemuur of muur boven je bad. Alle onderdelen en verbindingen zijn zichtbaar.
Wat zijn de voor-en nadelen van een inbouwkraan?
Voordelen:
strakke, luxe uitstraling
Minimalistisch
Gemakkelijk schoon te maken
Meer ruimte aan de lavabo
Je staat niet onder de hoofddouche wanneer je de kraan bedient, je hoeft dus niet weg te springen voor die eerste plons koud water
Gebruiksvriendelijker voor de zorgverlener die hulp geeft bij het douchen
Nadelen:
Het inbouwelement moet ongeveer 9 cm in de muur, bij de meeste binnenmuren lukt dit niet zonder schade aan de andere kant van de muur
Voorzetwand nodig om inbouw te kunnen doen omwille van de reden hierboven, de ruimte wordt iets kleiner
Duurdere plaatsing
Meestal duurdere kranen
Moeilijker om onderdelen te vervangen bij defect
Bij de renovatie van je badkamer kies je meestal nieuwe kranen, voor douche, bad en lavabo’s. Sano badkamers geeft je hierbij advies op maat. We kijken wat de ideale kraan is voor jouw nieuwe badkamer en geven je alle informatie.