Badkamer renovatie: Een sunshower in je badkamer

Wat is een sunshower?

Een sunshower is een toestel dat wordt geïnstalleerd in een badkamer en dat de mogelijkheid biedt om bijvoorbeeld tijdens het douchen te genieten van zowel warm water als zonlicht. Een sunshower wordt meestal ingebouwd in de douche en combineert de functies van een douche en een zonnebank.

Een typische sunshower heeft vaak infraroodlampen en/of speciale zonnepanelen die licht uitstralen terwijl je doucht. Dit licht kan variëren van infraroodstraling tot UV-vrije zonnestraling. Terwijl je doucht, word je dus blootgesteld aan deze lichtstralen, wat zorgt voor een gevoel van ontspanning en welzijn, vergelijkbaar met het gevoel van warm zonlicht op je huid.

Wat zijn de voordelen van een sunshower?

 1. Vitamine D-productie: Sunshowers kunnen helpen bij de natuurlijke productie van vitamine D in je huid. Vitamine D is essentieel voor sterke botten, een gezond immuunsysteem en een positieve gemoedstoestand.

 2. Ontspanning: De combinatie van warm water en zonlichtstralen helpt de spieren te ontspannen en bevordert een gevoel van welzijn. Het is alsof je een stukje zomer mee de douche in neemt.

 3. Pijnverlichting: Infraroodstraling kan pijnverlichting bieden en kan helpen bij de behandeling van spierpijn, gewrichtspijn en andere aandoeningen.

 4. Huidverzorging: De straling van een sunshower kan helpen bij de verbetering van de huidconditie en kan bijdragen aan een gezondere uitstraling.

 5. Energiezuinig: Moderne sunshowers zijn over het algemeen energiezuinig en zorgen voor een aanzienlijke besparing op energiekosten in vergelijking met een traditionele sauna.

Inbouw of opbouw?

De woorden spreken voor zich.  Een sunshower kan zowel ingebouwd worden in de wand, alsook kan deze in opbouw geplaatst worden.  Dit kan zowel op het vlak van de muur zijn, of dit kan een hoekmodel zijn.

Inbouw is iets strakker en fijner afgewerkt, alsook neemt het minder zichtbare plaats in.  Uiteraard moet de wand waarin dit ingebouwd wordt dik genoeg zijn, en moet er een ventilatierooster voorzien zijn.

Verschillende formaten en types

 • UV en infrarood
 • Enkel infrarood
 • Small:  voor 1/4de van je lichaam
 • Medium:  voor 3/4de van je lichaam
 • Large:  voor gans je lichaam
 • Verschillende designs en profielkleuren

Wat kost een sunshower?

De prijs is uiteraard afhankelijk van het formaat en het type dat je kiest.

Naast het toestel dient ook de installatie en plaatsing gerekend te worden.

De prijzen voor de toestellen variëren van €1700 tot € 4000

Conclusie: Een sunshower brengt het wellness gevoel in je badkamer